Part III: Zondagsritjes, strand en survivors
10 Januari 2006 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Om te beginnen met de dagen na kerst, die we kamperend hebben doorgebracht in het Abel Tasman Park. Twee daagjes strand en 2 dagen kayakken door het National Park. Wij 2-en in een double kayak, hmm.... Weinig succes verzekerd. De eerste ochtend vlogen de niet al te vriendelijke woorden dan ook van voor naar achter en andersom. Toch maar weer companen geworden, want 's middags zette er eem zware wind op. Veel zeehonden, mooie baaitjes en zelfs een stingray gezien. De tweede dag was het letterlijk en figuurlijk iets rustiger op zee. Annemarie zag dan ook kans om om de 25 mt even uit te rusten. En Robbie maar peddelen...
Oud & Nieuw vervolgens doorgebracht in de gehuurde strandvilla met Bridget en Andries en de tevens overgekomen familie Wijffels. Een schitterende locatie en ook erg gezellig. Ons voorgerecht zelf gevangen in zee. Zal best een lachwekkend tafereel geweest zijn. 7 familieleden om het hardst met de voeten draaiend om vervolgens de schelpdieren van de bodem te plukken. Lekker gegeten en gedronken. Na het eten bij het kampvuur gezeten om het nieuwe jaar in te luiden. Op nieuwjaarsdag een mooie wandeling gemaakt. Vermeld moet hierbij worden dat dit vooraf ging aan een barre tocht op onverharde wegen waarbij onze witte Nissan Pulsar bijna uit elkaar viel en wat gelig uitsloeg. Terwijl de familie voor ons lekker in een jeep met 4-wiel aandrijving zat. 's Avonds de familie nog leren yahtzeeen...
Hierna hebben we onze reis vervolgd via de West-Coast naar het zuiden. Tijdens deze rit zaten we ineens tussen honderden schapen die over de weg naar hun wei werden gedreven door 2 honden, echt een NZ plaatje. Na gestopt te zijn bij de Pancake Rocks, zijn we in Frans Josef gebleven om daar de gelijknamige gletsjer te beklimmen. Wat een weer; keihard regenen, vier lagen kleren aan en toch doorweekt. Een echte survivaltocht, maar wel schitterend. Onze Belgisch sprekende gids Gavin uit Ierland hakte een pad door het ijs voor ons. Toen we eenmaal gedouched waren en warme kleren aanhadden, waren we erg voldaan. Wat een tegenstelling met 4 dagen terug toen we in Kaiteriteri aan het strand lagen.
Volgende bestemming was Queenstown. Vanaf Frans Josef is dit een schitterende tocht door de Haast-pass, via het wintersportgebied rond Wanaka. Voor Annemarie een herinnering aan menig zondagsritje door de Zeeuwse polders.. alleen alles in het groot. NZ lijkt net een grote berg. In Queenstown hebben we de Routeburn Track geboekt met aaneensluitend een cruise op de Milford Sound. Gezien er 7 meter regen valt in dit gebied, hebben we ook enige mm meegepakt. De eerste dag 4 uur bergop gelopen, waarna we in een berghut verbleven. Back-to-basics: geen warm water, geen douche en een koude hut. Ook werd enige improvisatie vereist: sokken als handschoenen om koude handen onderweg te voorkomen en 's avonds voor Annemarie een thermosfles gevuld met warm water tegen koude voeten. Maar erg leuk en uitdagend wel!! De avond kaartend doorgebracht met Aussies en een Brit. Waarna we in een hut sliepen met heel wat snurkende mensen (ronkers in vaktaal, die Robbie verplichten met oordoppen te slapen).
De tweede dag was het zwaarst: 10 u lopen. Daar het 's middags alleen maar regende waren we ook hier weer doorweekt. Maar het was de moeite waard: net zoveel watervallen als mensen in Eede en mooie uitzichten vanaf de berg. De laatste dag een uurtje gelopen en de cruise over de Milford Sound gedaan. Indrukwekkend; hoge bergen die uit het water opdoemen. Het zuiden van het zuidereiland is voor ons zeker het mooiste stuk van NZ. Alles is hier zo groot en mooi, maar helaas niet goed over te brengen op foto.
Nu nog even aan het nagenieten van ons skydive avontuur van deze morgen (oma, dat is uit een vliegtuig springen). We sprongen van 12000 ft wat ongeveer van 4 km hoogte is. Helaas zijn Robbies foto's mislukt, maar die van Anne zijn gelukkig wel goed. Ook dit weer een absoluut hoogtpuntje, en ook weer voorbij voor je het weet. Zo ook onze reis door NZ, waar we aankomende zondag vanuit Christchurch het land verlaten op naar nieuwe avonturen...
Stand yahtzee: 33-24 voor Robbie
10 Januari 2006 - 05:48
Christel:
MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOI!!!!!!
En Annemarie "wèrdoe, hu moe mae 9 spèllukus inaea om Robbie te verslaen".
Nog veel leute! -
10 Januari 2006 - 08:31
Debby:
Lieve Annemarietje en Robbie,
Ten eerste nog: de allerbeste wensen voor 2006!! Dat het maar een mooi jaar mag worden. Daar zijn jullie al mee begonnen. Wat een gave verhalen zeg! Geniet lekker van alle mooie avonturen die je daar beleeft. In het pitoreske Zaltbommel alles perfect. Leuke kerst en oud&nieuw gehad. En nu....nog 3 dagen en dan gaan we op vakantie. Ik ga dit jaar snowboarden, jaja. Geniet nog even in NZ en Annemarie: go get him met Yathzee!! (Wat grappig, Bas en ik doen dat ook altijd als we op vakantie zijn; Lang leve Yahtzee)
Dikke kus Debske -
10 Januari 2006 - 09:25
Felix Hentenaar:
A+R veel goeds en geluk in 2006. Wat een ruige tochten, fantastisch. Houdt vol leuk om vanuit een mistig den haag dit te mogen volgen. groeten felix -
10 Januari 2006 - 09:31
Theuni:
Hé!
Klinkt niet slecht! En de foto's liegen er ook niet om.
Veel plezier (maar dat lukt wel geloof ik) en nog een gelukkig nieuwjaar gewenst.
Groetjes, Theuni -
10 Januari 2006 - 09:56
Caroline:
Hallo hallo hallo! Oooooow wat gaaf! Wat een verhalen! Geniet er nog even van en wie weet zien we elkaar ergens in Azie over een paar weekjes! Knuffel! -
10 Januari 2006 - 10:02
Anique:
Hallo lieve Annemarie en Robbie,
Wat ziet het er allemaal fantastisch uit als je dat zo ziet en leest. Echt iets om jaloers op te zijn. Hier in Nederland geen bijzondere dingen.... zit nog steeds met mijn neusje in de boeken. Mijn laatste interviews zitten er wel op dus het echte werk kan beginnen. Heel veel plezier en geluk daar!
Anique -
10 Januari 2006 - 10:11
Stannie:
ja, ja, een fish and chips tent met mijn naam...ongetwijfeld een ware klasbak die vent!
Hou udder goedé! Enneh, Robbie, ze meugn wel allemaol voor anne zien bij Yahtzee, ik staon achter m'n maotje! -
10 Januari 2006 - 14:20
Sigrid:
Gaaf gaaf gaaf! Jullie dagboek vormt zo een errug leuk scriptie-ontwijkend-gedrag-mogelijkheidje! Kussies! -
10 Januari 2006 - 15:20
De Enige Echte Uno Animo Man:
He Rob en Anne, Dat ziet er daar weer allemaal piekfijn uit!! Ben trouwens blij dat jij voor staat Robbie anders waren de dobbelstenen vast al een paar keer aan vervanging toegeweest!!!
Veel plezier!!! groetjes Fario -
10 Januari 2006 - 16:24
Mieke:
Supergaaf om al jullie avonturen te lezen!!! En wat 'n mooie foto's!!! Ben jaloers! Goede reis zondag, hopelijk 'n beetje beter weer en Robbie, hou de familienaam (waar jij volgens mij grotendeels voor hebt gezorgd aangezien 'r geen één spelletje is te verzinnen wat je níet wint...) op spelletjesgebied hoog he!!! Geniet se! -
10 Januari 2006 - 21:35
Eveline:
Geweldig!!! Ik ben jaloers hoor. Zo spannend is het bij mij hier nog niet, maar over een paar weken hoop ik jullie jaloers te kunnne maken met mijn Galapagos verhaal!! Tot mails -
10 Januari 2006 - 21:50
Theo En Elly:
Hallo Annemarie en Robbie,
Wij vinden het heel bijzonder dat wij op deze manier met jullie mee kunnen genieten.We beleven veel plezier zowel aan de tekst als aan de foto's. We zijn erg benieuwd naar het vervolg van jullie reis en kunnen een gevoel van jaloezie maar nauwelijks onderdrukken.Ook wij zijn van plan die kant van de wereld nog eens te gaan verkennen, maar dan moet Elly eerst gestopt zijn met werken en dat zal nog wel even duren.
Wij hopen dat jullie nog veel interessante dingen gaan beleven en dat wij er van een afstand getuige van mogen zijn.
Hartelijke groet en nog veel plezier,
Theo en Elly -
11 Januari 2006 - 10:56
Herma (tante):
Hoi zeg wat mooi allemaal, en wat hebben we genoten van jullie gezelschap. Samen Tui Tui vangen, wie maakt dat als Nederlander nou mee, uniek toch! Bedankt voor het doormailen van de foto en nog veel meer plezier in de komende tijd, we blijven jullie volgen. Liefs, Herma -
11 Januari 2006 - 11:24
Marleen:
Wat een mooie foto's bij het bericht! Ik kan haast niet geloven dat jullie dat allemaal met eigen ogen gezien hebben! Heel veel plezier nog maar weer en we lezen wel weer over de volgende avonturen!
Groetjes -
11 Januari 2006 - 15:56
Tom N.:
Zeg Robbie, gaat t wel goed met je??? Ik zag een foto waar je geen biertje vast had! Ik maak me zorgen!!!
Zonder gein, zo te zien en te lezen is het daar geweldig, ik hoop dat t vervolg van jullie reis net zo mooi zal zijn.
Zal ik ook even vertellen over mijn boeiende leven?
Vanochtend mocht ik weer om half 7 opstaan om te gaan werken.
T is weer klote weer en t is stervens koud!
Ik moest de ruiten van mn auto krabben anders zag ik geen....!
Spannend of niet?!
Al jaloers????
Je ziet dat jullie niet de enige zijn die spannende dingen meemaken.....
Kortom: geniet van jullie reis want voor je t weet kun je gaan werken en zit je zo in een dagelijks ritme...
Groeten en veel plezier!!!
PS Robbie, als je terug bent daag ik je graag uit voor een potje Yahtzee!!!
Gr. De enige echte Yahtzee-koning!!!! -
11 Januari 2006 - 20:08
Fleur & Eddy:
Wauw, wat onwijs gaaf. Wat een spannede avonturen man, skydiven, barre tochten door het noodweer.... en toch genieten zeker! Het klinkt goed! En jullie zien er nog steeds gelukkig uit, elke foto weer een stralende dag. Veel plezier en we blijven lezen!
Groetjes! Eddy en Fleur -
13 Januari 2006 - 15:36
Camiel En Marion:
nog de beste wensen voor 2006. mooi verhaal en prachtige foto,s geniet maar lekker verder van jullie reis.
groetjes -
17 Januari 2006 - 14:22
Bart VdW:
Kweetnie of ik daarvoor een kerstborrel zou laten schieten...
Geintje, het ziet er nog steeds fantastisch uit allemaal, vooral Anne met haar Eskimo-gezicht. Het weer lijkt nogal op het weer in Djee: koud, geregeld regen en af en toe een lekkere dag. Maar ja, jullie hebben nog tijd zat om te zweten en te verbranden.
Veel plezier en houd ons op de hoogte!
Trouwens, de borrel was weer als vanouds! -
19 Januari 2006 - 13:44
Jack Kouwijzer:
Werd door Dwight op jullie spoor gezet.Leuk om te lezen.Geniet ervan! -
23 Januari 2006 - 09:22
Tom In Jemen:
Jullie zijn mooi aan het genieten daar. Blijf dat nog maar een paar maandjes doen!!!!
Groetjes, Tom -
23 Januari 2006 - 09:23
Tom In Jemen:
Groetjes, Tom -
29 Januari 2006 - 19:56
Conny, Joeri En De Kids:
Hey, eindelijk jullie site bekeken. 't ziet er daar heel mooi en avontuurlijk uit. Heel veel plezier verder en we houden jullie nu ook in de gaten hoor!
Groetjes van ons.
Zegge, aan zu daor ok zwuns? Anders komnw we agter wu,om mu moen komn aapn!!