En dit keer Laos.. - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van robbieenannemarie - WaarBenJij.nu En dit keer Laos.. - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van robbieenannemarie - WaarBenJij.nu

En dit keer Laos..

Blijf op de hoogte en volg

21 April 2006 | Thailand, Chiang Mai

Dag fans,

Na 3 weken en een land verder is het weer tijd voor een vers verhaal op de site, dit keer vanuit Thailand, waar we onze keiharde onderhandelingstactieken weer boven moeten halen, maar de bussen wél voor de verandering vertrekken voordat het laatste plastic krukje in het gangpad is bezet..

Hanoi hebben we begin april verruild voor Vientiane in Laos, na een 22 uur durende busreis die op zich redelijk soepeltjes verliep. Geen vertragingen of oponthoud aan de grens dit keer, maar smoothly binnen 24 uur de Laotiaanse hoofdstad bereikt. In Vientiane het buddhapark bezocht waar Robbie in het bijzonder de attractie van de dag was. Nog nooit zulke blije monniken gezien na hun fotoshoot met Robbie, de held op slippers. Tevens ook onze reis wat verder uitgestippeld en een tochtje naar de enige pinautomaat in Laos gemaakt, waar we met een miljoen of 8 op zak weer vertrokken richting Noorden.

Vang Vieng is nog zo'n heerlijk relaxed dorpje, waar vooral de onverharde stofwegen voor de extra beleving zorgen. Je kunt er rubber banden huren om op de rivier te dobberen en je avonden vullen met 'friends' kijken en beerlao drinken (en of dat lekker bier is voor 60 eurocent!). Om toch even actief bezig te zijn hebben we een fiets gehuurd en wat door de omgeving gecrosst, waar we onder luid gejuich werden toegezwaaid door alle lokale passanten. Her en der gestopt om de sfeer en lokale specialiteiten te proeven en meerdere pogingen ondernomen de dialoog gaande te houden met gebarentaal en om ter hardst lachen. Waarschijnlijk werd er meermaals om Annemaries rode hoofd gelachen (het is hier nu eenmaal bloedje heet!), maar we lachen toch maar vrolijk mee. Op de weg terug verkoeling gezocht in een riviertje waar we met grote ogen werden aanschouwd door horden kids. En natuurlijk dat er dan een groot watergevecht volgt...

Daarna ons geluk beproefd in Luang Prabang, een stadje dat bekend is om zijn UNESCO vermelding. Hier hebben we het Laotiaanse Pi Mai (Nieuw Jaar) ingeluid op traditionele wijze; zo nat en vies mogelijk. Men wenst elkaar hier alle geluk toe door elkaar nat te spuiten met water en daarna met witte, rode en zwarte drab te besmeuren.. Ondanks dat we dit jaar carnaval en koninginnedag moe(s)ten missen, hebben we hier de schade in 3 dagen dik ingehaald.
Ook in Luang Prabang weer de activiteit opgezocht en een kayak trip en een 2 daagse mountainbike trip naar de Kuang Si watervallen ondernomen. De kayak trip was super, de mountainbike rit was afzien (voor Annemarie). 32 km over een verraderlijk vals platte weg... Het feit dat we de heenweg in 4.5 uur deden en de terugweg in 2.5 uur zegt vast genoeg. (En stel je daarbij ook het exploderende rode hoofd maar voor...). Desondanks waren de watervallen zeer de moeite waard; helder blauw water verscholen in een groot bos. De avond doorgebracht in een knus idyllisch dorpje bij de watervallen dat na het vertrek van de hordes toeristen heerlijk rustig en authentiek aandeed.

Na Luang Prabang onze tocht vervolgd naar het hoge Noorden om in Luang Namtha een ecotrekking te doen langs traditionele bergdorpjes, en een memorabele massage te ondergaan. Het Noorden van Laos is voornamelijk gericht op China. Dit is te zien aan de mensen die er meer chinees uitzien en het chinese schrift dat naast het Laotiaans veelvuldig wordt gebruikt. En zo hebben ook de Noordelijke massages een chinees tintje... Onze masseuse die geen engels sprak had hoogst waarschijnlijk zelden Westerse klanten op bezoek gehad, en masseerde (cq drukken en trekken) vlijtig naar Aziatische maatstaven. Gezien onze mate van flexibiliteit niet al te hoog is, kwamen we met spierpijn de massagesalon weer uit. Niet bepaald het gewenste effect.

De trekking bestond uit een mooie 2 dagen die ons wederom terug deden denken aan Nieuw Zeeland, gezien de stortbuien op de 2e dag. Helaas gaat een trekking in de jungle met regen ook gepaard met glijpartijen en honderden bloedzuigers (de bastards) die ons weer aardig op de hielen zaten (letterlijk). Door afgelegen dorpjes getrokken waar alle schaarse regen opgevangen wordt in emmers en elektriciteit nog niet aanwezig is. Het dagritme ligt dan ook heel anders; opstaan wanneer de zon opkomt en slapen wanneer deze weer onder gaat. Best even goed om stil te staan bij het zien van leeftijdsgenoten die zo'n ander leven hebben en minstens zo gelukkig lijken te zijn. 'S avonds nog een verlate nieuwjaars ceremonie bijgewoond waarin we werden gezegend door het collectief drinken van laotiaanse whiskey en waarbij we touwtjes omgebonden kregen die ons eeuwig zullen behoeden van kwaad. Zeker heel speciaal om mee te maken.

En na 3 weken Laos weer verlaten, een helse busrit door de regenbuien en wegwerkzaamheden die Annemarie de bus uit deden sprinten. In het bijzonder bij het zien van omlaagvallende rotsblokken en snel dichterbij komende afgronden.. Maar goed en wel aangekomen in Thailand om jullie over 3 weken weer live te kunnen begroeten in Nederland. Ook wel weer leuk...

Tot gauw,
Robbie en Annemarie

• 21 April 2006 - 14:11

Stannie:

Robbie, kom aub terug...het gaat de verkeerde kant uit. Etentjes worden afgebeld, Koentje wordt agressief na wat glazen bier (en ik zag hem vorige zondagnacht in Dino's met een spa blauw), de vrijdag/zaterdagnacht weet men de ingang van café's niet meer te vinden....ik maak me zorgen...die jongens missen jouw leiding.
    Ik probeer te redden wat te redden valt, maar heb jouw steun aan m'n zijde nodig...kan het niet meer aan!
    tellen de dagen af,
    grtz (en dikke kus aan Anne)
    Stannie

• 21 April 2006 - 14:14

Stannie:

tellen de dagen af,
    grtz (en dikke kus aan Anne)
    Stannie

• 21 April 2006 - 14:19

Ivo:

Hee mensen! Weer een aantal weken voorbij en mooie verhalen! Maar één kritische noot; Carnaval gemist? Annemarietje, we kennen elkaar al bijna 10 jaar en je bent nog nooooit naar Oosterhout gekomen met carnaval! En dat spul in Zeeland, dat is geen carnaval! Volgend jaar? Robbie; de OASK staan voor donderdag 13 juli (poulewedstrijden) en zaterdag 15 juli (kruisfinales en finale)...
    Grt Ivo

• 21 April 2006 - 14:26

Ivo:

En oh ja; wij hebben ook bijna weekend, 2 dagen vrij. Daar moeten we het meer mee doen. Ook mooi.....

• 21 April 2006 - 16:03

Sarre:

Zeker, het wordt tijd dat jullie terugkomen! In ieder geval wel goed om te lezen dat het nog steeds allemaal super bevalt!

PS: Aanvulling op Stannie: misschien kan je Stannie eens leren hoe iets te regelen ;)

Groeten,
    Richard

• 22 April 2006 - 06:43

Carinha:

He wereldreizigers!

Heerlijke verhalen weer! Mooi he, Laos? Heb je de duizenden vleermuizen gezien in Vang Vieng?

Elkaar natuurlijk weer net misgelopen. Zijn de 19e vanuit Chiangmai naar Bangkok vertrokken en sinds vanochtend op Ko Tao. Over een aantal dagen richting Krabi/Ko Lanta. Komen jullie nog in de buurt??

Dikke kus en geniet van de laatste weken in dit o zo mooie land!

Carinha en Jim

• 22 April 2006 - 08:26

Neef Tom:

Hoi halve Aziaten,

Ziet er naar uit dat we jullie voor veel langer moeten missen. Bespeur in julie verhalen nog geen heimwee:).
    Verder super leuk dat julie echt integreren en je niet als echte toeristen gedragen......

Groetjes en X voor A.

• 22 April 2006 - 10:56

Ester:

Dag Annmarietje en Robbie,
    dat zijn weer prachtige verhalen, lijkt me supermooi Laos!! Ik heb veel zin om jullie weer te zien, en gezellig een avondje te gaan stappen.

xx Ester

• 23 April 2006 - 09:24

Tamara:

ik sluit me aan bij Esther!

groeten en een dikke kus
    Tamara

• 23 April 2006 - 10:15

Hanneke:

Dag globetrotters,

Zo te lezen is Laos dus ook wel cool! Beter te bereizen dan Vietnam? Ziet er iig heerlijk uit...
    wat een topfoto met al die kiddo's in de rivier!!!
    Hier in Hollanda alles ook okmet de kids, werk nu 4 daagjes per week op school om ook wat te sparen voor soortgelijke bezigheden haha. Ben wel heeeeeeeeeeeeeeel blij dat jullie bijna weer terug zijn. Lekker bijkleppen en dansje doen!

Dikke kus

• 23 April 2006 - 10:17

Hanneke:

Ow nog wat... heb je mn smsje nog gehad? Anders nogmaals onwijs bedankt voor skydive-actiepic. Heeft mooi plekje gekregen hoor!

XXX

• 23 April 2006 - 12:43

Anique:

Wat een leuk verhaal weer en super mooie foto´s. Echt geweldig! Hier alles goed. Morgen een etentje met de meiden, Annemarie we zullen je missen. Gelukkig ben je er over een tijdje weer gezellig bij! Verder lekker aan de scriptie, ben al bezig met het hoofdstuk resultaten, einde is in zicht ;-).

Geniet er nog even van allebei!

Zoen Anique

• 23 April 2006 - 18:16

Loes:

Wat leuk om weer een geweldig verhaal te mogen lezen... Heel fijn! Annemarie, mijn verslag houd je tegoed, want mijn date is helaas niet doorgegaan, maar wie weet wat Koninginnedag me brengt, hihi... Ben benieuwd. Idd, we hebben morgen een etentje met de meiden en we gaan je zeker missen. Maar het duurt niet lang meer, voordat je weer gezellig mee kan. Mooi! Geniet er nog lekker van, want voor je het weet ben je me echt aan het coachen met m'n scriptie. Liefs aan Robbie, dikke kus voor jou.

X Loes

• 01 Mei 2006 - 07:40

Eveline & Olivier:

He beiden,
    Wat een avonturen allemaal! Het is een goede promo voor Azie hoor. Ik denk dat wij ook nog eens die richting uit moeten gaan. Mijn werkende leventje is trouwens begonnen en het bevalt goed. Kan te voet er naar toe!!!! Nog een nieuwtje...we gaan binnenkort belgenland alweer verlaten en verhuizen naar NL Capital. We keep on moving iig :)
    Nog veel plezier de laatste weken!

• 01 Mei 2006 - 08:42

Mieke:

Geweldige foto's en verhalen weer!

Geniet lekker van jullie laatste paar weekjes daar!

• 07 Mei 2006 - 03:14

Sjef:

hey jongens,

was gisteren gezellig he in de Cactus bar @ Koh Pha Ngan!!

veel plezier nog jullie laatste weekje

gr sjef

• 08 Mei 2006 - 12:52

Noortje:

Hee Annemarie en Robbie!

Wat leuk zeg om zo verslag te doen van je reis!! En wat een leuke verrassing van je om me te mailen! Ik stuur je zometeen een mail, maar dit is gewoon om te zeggen dat de reis er ontzettend speciaal uitziet! Moet ik voor m'n 30e ook nog doen!

Groetjes Noortje

• 09 Mei 2006 - 21:47

Prognose::

Robbie gaat de eerste weken marathons proberen te sprinten!!